Thursday, December 24, 2009

Kamu Jangan Nakal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Mulai esok, aku dh mula bercuti. Akan berangkat ke Jakarta mulai esok sehingga hujung bulan ini. Semoga perjalanan kami ke sana selamat sejahtera hendaknya. Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2010 yang akan menjelma tidak lama lagi.

Jadi, kepada teman-teman..jadi diri baik-baik dan jangan nakal-nakal....

Semua tahu kamu cantik
Semua tahu kau menarik
Kau bidadari terhebat
Membuat cintaku makin kuat
Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini

Chorus

Please please please
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar
Bukan untuk curang
Please please please
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang
Bawa yang kau pesan

Diriku untukmu
Semua tahu kau milikku
Semua tahu ku cintamu
Ada pun yang memandangku
Betapa beruntungnya aku
Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini

Please please please
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar
Bukan untuk curang
Please please please
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang
Bawa yang kau pesan
 
Bukan aku terlalu
Mengawal sikapmu
Ku hanya terlalu
Terlalu sayangi kamu
Ampunkan aku terlebih-lebih
Jagakan kamu
Ku cintamu
Kau cintaku

Monday, December 21, 2009

Cuti-Cuti Sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Cuti sekolah cuma tinggal lagi 2 minggu je. Anak-anak buah sibuk bertanya

"Cik..tkder g mana-mana ke? Jomlah kita g bercuti"
"Nk bercuti di mana?"
"Kita g Port Dickson ke? Melaka ke?"
"Melaka dah g. Post Dickson tu nanti acik tgk berapa ratenya"

Itu perbualan dengan anak-anak buah lebih kurang 3 minggu yang lepas. Dah check dalam internet cuti-cuti Port Dickson n dah find out berapa harga bilik semalam, tapi feedback macam lemau je...


Last-last tk nak menghampakan harapan anak-anak buah, bawa gak dorg g mandi kat 'Dunia Basah' atau lebih dikenali sebagai 'Wet World' setelah perancangan nak ke Genting dibatalkan (Budget tk berapa nk mengizinkan hehe)

Apupun mereka enjoy apabila di sana. Nak-nak g ke sana dengan sepupu sepapat..mana tak seronok. Sampai tk nk balik. Siap menyorok lagi bila kitorg cari nk panggil balik. Macam2 perangai budak2 sekarang ni.

Kakak sepupu aku, siap bawa lontong lagi, aku pulak siap masak nuget n kentang goreng. lagak seperti nk berkelah aje. Masa nk beratur tu seram juga sbb bukan bole bawa makanan luar. Bengkraplah klu nk beli mkn kat sana. Nyorok punya nyorok (makanan bahagi-bahagikan dalam beg sorang satu) akhirnya lepas juga. Kami mengambil tempat di hujung sebelah barat dan tgk-tgk..wah, ramainya orang n semua bawa makanan dari rumah! hahah


Kakak sepupu aku tk mandi. Aku gatal pulak nk mandi walaupun sebenarnya aku **** pada hari tu. Tapi tk bole tahan bila nampak air. Masuk jugalah dlm air tp tk mandi sangatlah.

Nak jadikan cerita, dh mandi2 tu..aku pun nk berjalan keseberang (masih dalam air lagi) Tiba-tiba kaki aku terasa seperti ditumbuk seseorang. Aku kaku di situ dan memandang ke dalam air (air jernih membolehkan aku melihat apa sahaja yang berada di dalam air) tapi tk ada apa pun. Aku memandang sekeliling. Namun tiada sesiapa yang berada berdekatan atau lalu di situ. Ah sudah!

Akhirnya aku naik ke atas dan menyertai kakak sepupu aku. Setelah itu, aku langsung tidak masuk ke dalam air dan terus menukar baju. Seram jugak.. Tulah degil!



Saturday, December 19, 2009

Puteri Dan Si Katak

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Semalam sempat gak g tgk movie The Princess & The Frog kat IOI Mall Puchong. Fuh punyalah ramai org..sampai tiket hampir nk habis, dapat tmpat duduk pun depan sekali. Tk pnh2 aku duduk depan sekali. Tapi beli jugalah tiket sbb nk tunggu next shows lambat pulak.

Citer ni ingatkan mcm citer2 dongeng yg kita baca masa budak2 dulu..rupanya ada sedikit berbeza..pandai betul dorg nk tarik perhatian penonton. Mmg enjoy citer ni, ada bab sedih tu tersentuh jugalah..rasa cam mengalir je airmata ni tp cover juga sbb berada di khalayak ramai..malu beb!

Apapun..seronok mmg seronok tp sepanjang malam tu..tengkuk ku sengal pulak. Mana taknya mendongak je hehehehe

Puteri Dan Si Katak

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Semalam sempat gak g tgk movie The Princess & The Frog kat IOI Mall Puchong. Fuh punyalah ramai org..sampai tiket hampir nk habis, dapat tmpat duduk pun depan sekali. Tk pnh2 aku duduk depan sekali. Tapi beli jugalah tiket sbb nk tunggu next shows lambat pulak.

Citer ni ingatkan mcm citer2 dongeng yg kita baca masa budak2 dulu..rupanya ada sedikit berbeza..pandai betul dorg nk tarik perhatian penonton. Mmg enjoy citer ni, ada bab sedih tu tersentuh jugalah..rasa cam mengalir je airmata ni tp cover juga sbb berada di khalayak ramai..malu beb!

Apapun..seronok mmg seronok tp sepanjang malam tu..tengkuk ku sengal pulak. Mana taknya mendongak je hehehehe

Friday, December 18, 2009

TAHUN BARU HIJRAH 1431H

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Awal Muharam detik permulaan, perkiraan tahun Islam Hijrah.
Selamat menyambut tahun baru Islam. Semoga banyak amalan baik tercatat di lembaran buku 1431H tahun ini. Bila tiba tahun baru ni, teringat masa sekolah dulu..sibuk berlatih menyanyi untuk pertandingan nasyid yang diadakan. Zaman sekarang, ada lagi ke sekolah buat aktiviti camni?

Biar apapun azam kita (tentulah yg baik2 kan..ada ke azam yg jahat?), kita harus berusaha mencapainya kemudian bertawakal. Jangan hanya hangat2 taik ayam je atau angan2 Mat Jenin. Nk berangan tk salah asal disertakan dengan usaha.

Azam aku tahun ni? Hmmm..aku nk jana duit banyak2..n klu bole aku nk keluarkan sekurangnya 2 novel dalam tahun ni. Insya Allah. Kita tgk je nanti! Chayok..Chayok!!!!

ISO

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Apakah sebenarnya ISO itu? International Organization for Standardization atau Itu Susah Orang? Hmm apakah istimewanya ISO pada sesuatu organisasi?

Ntahlah tk phm nk explain. Bila dh ada ISO ni terasa mcm membebankan pula. Dari segi dokumentation, jgn ckplah...naik pening kepala melihat banyak sangat kertas kerja yang harus dilengkapkan. Maka bertambahlah kerja memfailing..aduss....

Setiap langkah kerja haruslah mengikut standard yang ditetapkan. Apakah dengan adanya ISO ini kualiti kerja akan bertambah? atau mendisiplinkan pekerja dan organisasi? atau menambahkan kos sebenarnya? Mungkin pada organisasi ISO ni bagus sebab bila sesuatu organisasi ini dilabelkan di bawah ISO bermakna organisasi ini bagus dan sistematik..tapi pada pekerja..hmmm...masih terasa membebankan.....

Thursday, December 17, 2009

Ke Jakarta kita!!!!!!

Assalamualaikum

Dalam penat2 bekerja tu, sempat gak kakak mengajak g ke Jakarta. Memula tu cam betul ke atau hangat2 taik ayam je..last2 betul2 rupanya. Pejam mata, click2 air asia online tu..akhirnya confirmed. Hmmm...sekarang ni tgh menghitung hari nak menunggu detik keberangkatan pada 25 December ini. Rasa teruja juga pertama kali nk kesana n pertama kali nk bersua sedara-mara yang menetap di situ. Semoga segalanya berjalan dengan lancar. Semoga selamat pergi dan selamat kembali. Insya Allah

Rock Star Nite




Assalamualaikum


Company dinner dh pun berlalu hampir 2 minggu lalu namun kepenatan masih terasa. Ingatkan senang jadi komiti nie..tapi fuh..mencabar juga. Nak2 bila jumlah komiti tu sikit je. Company baik hati bagi cuti halfday tapi aku lepas habis keje..balik rumah jap..packing baju nk pakai mlm tu, makan n terus je menggerakkan kete ke Grand Dorsett Subang Hotel (aka Sheraton Hotel). Alhamdulillah semuanya berjalan lancar walaupun ada sedikit kelam kabut..tapi feedback suma enjoy dgn telatah Helmi D'Gimmick. Malam tu berlari ke sana sini sampai kaki pun naik kejang..baru je sesuap mkn, buat keje sikit..tup2 balik ke meje..pinggan dh kena kemas! hampeh tul...


Tapi yg seronoknya..bole pula terjumpa kawan sekolah lama (kebetulan keje technician dgn event company yg kitorg pilih)

Apapun mmg seronok sbb nasib aku baik mlm tu dapatlah 2nd grand prize. Memang berbaloi!
"Inilah gaya aku kononnya nk jadi Rock Star! Tapi gaya cenggini posing dlm bilik je. Kat luar aku muslimah sejati..hehehe..."      
               

Gaya Helmi D'Gimmick yang mampu membuatkan semua tetamu pecah perut dengan telatahnya. Thanks Helmi! You're the best!
 

Aryanie Aleem Template by Ipietoon Cute Blog Design