Tuesday, August 26, 2014

Kabare?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Syawal sudah pun habis. Sibuk sangat aku kebelakangan ini. Bukan kebelakangan ini tapi sudah hampir setahun tidak update blog ini. Tapi serius aku mmg busy!

Kadang2 terasa ingin menulis di sini. Tapi kadang2 terasa juga malasnya nak mengarang cerita di sini. Nak tulis blog pun kena ada plotnya hehe..ada pembukaan, isi, pengakhiran huhu...

Hari ini aku pulang awal dari pejabat. Balik ke rumah seperti biasa aku harus menyediakan makan malam. Usai memasak aku membersihkan diri atau kata ringkasnya 'mandi', hehe.. Setelah suami pulang dari pejabat dan melayan makan minumnya dia akan berehat.

Hari ini terasa senggang sedikit masa aku, sebab tulah rajin benor nak mengupdate blog ni. Sebenarnya banyak juga cerita aku nak simpan di sini. Nantilah bila senang, aku akan throwback. Hehe.....

Note: Aku sedang google gambar utk diletak kat entry kali ini tapi tetiba pulak aku nampak gambar jubah ni sangat cantik okey, ringkas tapi menarik  Okay nak google dulu. Salam.....




Tuesday, May 27, 2014

Israk Mikraj 1435H

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Menjelang maghrib semalam masuklah hari Israk Mikraj. Ini bermakna genaplah sudah ayahanda meninggalkan kami semua. Usai solat maghrib ku bacakan surah yasin semoga pahalanya dapat juga buat bekalan ayahanda di sana..Insya Allah.

Setahun sudah ayahanda pergi, setahun jugalah aku menyepikan diri dari dunia blog aku. Kehidupan masih dijalankan seperti biasa. Ada pasang surutnya seoerti kehidupan semua manusia di dunia. bersyukur masih di kelilingi oleh orang2 yang masoh menyayangi diri ini.

Semoga ayahanda tenang dan damai di sana. Semoga rohmu di tempatkan di kalangan orang2 beriman..amin.

AL-FATIHAH......

 

Aryanie Aleem Template by Ipietoon Cute Blog Design