Monday, May 20, 2013

Novel-novel hebat dari KN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Seperti biasa setiap penulis KakiNovel akan mendapat naskah percuma setiap novel keluaran KN. Syukur Alhamdulillah. Semoga KN terus maju...


Untuk keluaran bulan May tahun ini, terdapat 5 buah novel kesemuanya. Novel2 dari penulis2 KN yang terbaik. Novel2 kali ini adalah sempena Pesta Buku Antarabangsa yang lalu. Aku tidak berkesempatan lagi menghadirinya.. Apapun terima kasih buat Penerbitan Kaki Novel kerana masih mengingati dan menghargai kami penulis2 kecil ini (..akulah tu). Cuma naskah kali ini tiada tandatangan dari penulis2nya seperti sebelumnya..



Steamboat @ Home

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari Jumaat, seperti biasa encik suami bekerja hanya setengah hari sahaja. Malam sebelumnya sudah merancang nak makan steamboat..tapi kat rumah sahajalah. Encik suami dah siap2 membeli barang2 untuk hidangan steamboat. Berbaloi2 rasanya. Yelah, kita ni jenis makan byk mana sangatlah kan. Kalau buat sendiri, jimat..selebihnya kalau tidak habis bolehlah disimpan.

Thanks to encik suami kerana sudah menyediakan hidangan ini...hehehe.. Makan sampai kenyang!! Dengan cili potong sekali..perghh terangkat!



Wednesday, May 15, 2013

Farewell @ Island BBQ Steamboat

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Seorang demi seorang kengkawan melangkah ke dunia baru. Aku ni bila lagi? Semacam sudah terlalu lama di sini. Adakah sudah sampai masanya? 'Ini kalilah! ke?' hehe..berdoa ajelah untuk yang terbaik.

Jumaat yang lepas, beramai2lah kami semua pergi ke Island BBQ Steamboat yan terletak di Kg Melayu Subang. Aku ingatkan dekat ajelah dari rumah aku..rupa2nya jauh gilerrrr lah jugak. 1st pergi ke situ, ikut kete kawan dari belakang. Punyalah dekat aku ikut (hehe bimbang terhilang jejak) Memang berbelit2 dan berliku2 jalannya.

Booking pula dari 6.30 petang hingga ke 8.30 malam sahaja. Hai la, sampai sahaja di sana setelah mengharungi jalan yang sesak tu dah dekat nak maghrib. Sempat satu round dahulu sebelum solat Maghrib. Kemudian sambung makan semula. Rasa macam tidak puas pula sebab masa yang terhad itu. Aku hanya makan udang, ayam, daging dan sotong sahaja yang di grill sendiri. Yelah itu sahaja yang best..kalau yang lain2 seperti fishball etc..etc.. tu dh biasa kan.


Tidak lupa juga memasing nak berposing sana sini. Nak merakam kenangan bersama. Panjang umur berjumpalah lagi.


Kepada Suhaida, Tarcy Loke dan Muhin. All the best to you guys. Keep in touch!

Wekend...Iron Man in 3D

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Hari sabtu yang lepas, sepatutnya aku mengikut company ke Broga Outbac untuk menjadi observer pada Team Building operations department kali ini..tapi hmmm..permintaan di saat2 akhir di mana aku sudah mempunyai aktiviti:-

1) Nak membawa ibu dan keluarga kuar g makan2. Sebutannya konon nak menyambut hari ibu tetapi di sebabkan Hari Ibu itu tidak elok disambut maka kami rancang famili gathering sahaja.

2) Nak dating bersama Mr Nice Guy - Hikss...walaupun hanya duduk rumah sahaja kan, tetap indah haha. Di sebabkan TB kali ini adalah 2hari 1malam maka aku pun tidak jadi nak menyertai kerana selagi ada pilihan jika boleh aku tidak mahu membiarkan Mr Nice Guy bersendirian....

Rupa2nya hari Jumaat kakak sepupu memberitahu ada tiket free (di taja sepenuhnya oleh company tempatnya bekerja) - Movie Day untuk menonton Iron Man 3 in 3D!! Aku teruja cepat2 beritahu en husband dan dia pun bersetuju. En husban memanglah suka menonton filem2 begini, cuba kalau aku ajak tengok filem C.I.N.T.A ...lebih2 lagi filem melayu..hmmm..


Kata en hubby Iron Man 3 ini tidaklah sehebat yang kedua. Hehe.. tapi apapun memang best. Anak2 buah excited betul. Pagi2 lagi aku dah kena ambil mereka dari rumah masing2 dan bawa ke rumah kami, bersarapan dahulu kemudian terus ke eCurve. Selepas menonton jalan2 di Ikea sambil menikmati meatball.


Tak nak sentuh pasal meatball sebab ramai yang sudah tahu keenakan meatball kat sini kan?..Tapi nak sentuh sikit pasal GST 6%. Ada yang kata takde..tapi aku perasan memang dah tak nampak di bawah bahagian bill tu TAPI telah dimasukkan sekali di dalam harga makanan.

Contoh :

Harga meatball 20 keping / RM17 - bila di key in menjadi RM18.02?  Hmmm...
Owh khabarnya Giant juga nak mulakan GST ni? 


 

Aryanie Aleem Template by Ipietoon Cute Blog Design