Wednesday, October 03, 2012

Siapa dia? owhhh Shila Amzah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Hebohlah orang memperkatakan tentang Shila Amzah yang sudah mengharumkan nama negara tu kan? Sana sini orang bercerita. Tapi memang pun Shila Amzah ni sangat berbakat. Aku memang dah suka tgk dia semasa di awal kemunculan dia dulu. Suaranya memang bagus. Tapi yang aku nak cerita pada entri kali ini adalah:-....

Suatu pagi bos masuk ke dalam bilik kami

"Eh yani, you ada tengok youtube tak?" tanya CEO merangkap HOD aku.
"Yang mana bos?" Jawabku. Macamlah aku ni selalu sangat layan youtube kan.
"Itu, yang budak perempuan yang buat persembahan di Shanghai." katanya. (setelah dialih ke bahasa melayu)
"Siapa itu..Shila..Amzah." perlahan2 bos aku menyebut nama Shila.
"Owh that girl. Ya..hebat kan dia?"
"Yalah, suara dia sangat bagus." puji bos aku.

Aku tersenyum. Bangga juga.
Kemudian, seorang pengurus yang berada di dalam bilik ini turut bersuara.

"You ada tengok tak dia menyanyi lagu cina?" tanya pengurus itu.
"Ada, best kan?" ujarku.
"Yalah. You tahu sebutan mandarin dia sangat bagus! Even Siti Nurhaliza pun ada menyanyi lagu mandarin tapi sebutannya tak berapa. Tapi ini Shila Amzah sangat bagus! Bahasa English dia pun bagus. Suara pun bagus. No wonder dia boleh menang."

Sekali lagi aku tersenyum. Bos aku dan pengurus ini berbangsa cina. Sebabnya rata2 orang yang berbangsa lain kurang kenal dengan penyanyi melayu. Bila mereka sudah mengenali dan mengetahu tentang kehebatan penyanyi melayu ni, bermakna satu kebanggaan buat penyanyi itu sendiri.

Apapun tahniah dik Shila!!

 

0 comments:

 

Aryanie Aleem Template by Ipietoon Cute Blog Design