Tuesday, August 24, 2010

Ramadhan 13, 1431H

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Gambar ni tkder kena mengena dengan n3 kali ni. Saje je aku letak. Inilah mee hailam yang aku masak hari tu (gunakan bahan yg ada je) tapi alhamdulillah syukur dgn rezeki yang ada.

Wah, tahap kemalasan eh bukan..tahap kebizian aku sejak akhir2 ni membuatkan blog aku dihiasi habuk hehehe. Konon nk buat n3 setiap hari dalam bulan pose ni, ternyata hanya tinggal kata2 aje. Penat dan bizi..ya, itulah sebabnya.

Bulan pose ni masuk opis awal dan pulang pun awal. Tidurku, selagi belum mencecah jam 2 pagi masih awal rasanya. Dah tu pulak, jam 4.30 pagi nak bangun masak sahur. Selepas sahur dan solat, bukan boleh terus tidur. Harus mandi dan bersiap untuk ke opis. Sudahnya, di opis aku tersengguk-sengguk. Hehe..nasib baiklah dalam bilik tu ada beberapa orang staf yang lain. Kalau tak mahu aku terlentok atas meja.  Lagu2  radio yang didengar secara on9, memang dipasang kuat. Konon nak hilangkan rasa mengantuk. Tapi..haisshhhh...ttp zzzzzzz jugek.

Tapi yang hairannya, apabila tiba je time rehat, mata ni pandai pulak celik. Padahal dari pepagi aku dah set mind nk tdo tghri nanti. Haisshh..sudahnya, layan fesbuk atau novel yang memang ku bawa.

Malamnya pulak, lepas berbuka pergi solat terawih sehingga jam 11mlm. Begitulah rutin harian aku sepanjang bulan pose ni. Tdor jam 2 pagi, bangkit jam 4.30 pagi. Adehh berapa jam je tdo kan..

2 comments:

:::jillian de jill::: said...

wawawa.... edisi memasak pula ye... ekekek

aryanieismail said...

hehehe..sesajer jelah weyh...

 

Aryanie Aleem Template by Ipietoon Cute Blog Design